• 4 personen
  • 20 minuten bereidingstijd
Geef je waardering

Categorieën:

Pasta , Bouillon 800 ml

Kip met pasta

Bereiden

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
  2. Open de pot kippenvlees en schep het vet ervan af.
  3. Verhit in een ruime pan een flinke scheut olijfolie en smoor hier de uien en de knoflook in. Voeg de tomaten, champignons en de puntpaprika toe. Doe de bouillon uit de pot erbij, voeg peper en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg de pasta toe en roer het geheel door elkaar. Kook de pasta in de tijd gaar die staat aangegeven op de verpakking.
  5. Voeg de crème fraîche toe en roer het geheel door elkaar, breng het eventueel met peper en zout op smaak. Hak het kippenvlees in grove stukken en voeg het al roerende toe.
  6. Strooi de peterselie, bosui, basilicum en de geraspte kaas over het gerecht in de pan. Serveer het gerecht rechtstreeks uit de pan of op borden.

Bereidingstip: zet de pot kippenvlees in de koelkast, waardoor het vet stolt en makkelijk te verwijderen is.

Ingrediënten

  • 1 pot Larco kippenvlees in bouillon 800 ml
  • 250 gram uien, fijngesneden
  • 20 gram knoflook, fijngesneden
  • 800 gram vleestomaten, fijn gesneden
  • 250 gram champignons, in partjes gesneden
  • 2 stuks rode puntpaprika, fijngesneden
  • 250 gram penne, meergranen pasta
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 takje peterselie, fijngehakt
  • 3 stengels bosui, fijngesneden
  • 10 gram basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 100 gram kaas, geraspt
  • Olijfolie
  • Peper en zout