• 4 personen
  • 15 minurten bereidingstijd
Geef je waardering

Categorieën:

Soepen & sauzen

Thaise saus

Bereiden

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
  2. Doe de gevogeltefond, kokos, citroengras, gember, rode peper, knoflook en de laurier in een pan en breng het aan de kook. Laat het geheel tot de helft rustig inkoken.
  3. Passeer het geheel door een zeer fijne zeef en breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Schuim de saus op met een staafmixer en voeg de koriander toe.

Heerlijk bij: kip, kalkoen, garnalen en kalfsvlees.

Ingrediënten

  • 1 potje Gevogeltefond 350 ml
  • 2 dl kokos / klappermelk
  • 1 stengel citroengras, doormidden gesneden
  • 6 gram verse gember, fijngesneden
  • 5 gram verse rode peper, fijngesneden
  • 1 teen knoflook (halveren)
  • 1 blad laurier
  • 2 gram koriander, fijngesneden
  • peper en zout