• 2 personen
  • 20 minuten bereidingstijd
Geef je waardering

Categorieën:

Salade

Caesarsalade met kip

Bereiden

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
  2. Breng de eieren met water in een ruime pan aan de kook. Als het water kookt, pan van de warmtebron afhalen en 7 minuten laten staan. Dan de eieren met koud water afspoelen en pellen.
  3. Haal de kipfilet uit de pot en snijd deze in grove stukken. Houd 1,5 deciliter kippenbouillon apart (deze wordt voor de mayonaise gebruikt). Doe de rest van de inhoud samen met de in stukjes gesneden kipfilet in een pan en verwarm dit zachtjes (hoeft niet te koken).
  4. Meng de mayonaise, de knoflook, de 80 gram oude kaas en 1,5 deciliter van de kippenbouillon en breng het met peper en zout op smaak.
  5. Haal de sla door de helft van mayonaisesaus en verdeel de slasoorten over de borden. Verdeel de tomaatjes, de bosui, de ansjovis en de augurk over de salade en strooi de oude kaas en de peterselie erover. Snijd de eieren in zessen en voeg ze bij de salade, verdeel dan de lauwwarme stukken kipfilet over de salade. Verdeel de mayonaisesaus over de salade en strooi de knapperbolletjes erover.

Serveertip: U kunt de croutons ook zelf maken: snijd brood, zonder korstjes, in kleine blokjes en bak ze in olijfolie met een beetje knoflook.

Ingrediënten

  • 1 pot Larco Kipfilet in bouillon
  • 4 stuks eieren
  • 400 gram gemengde slasoorten (rucola, kropsla, veldsla)
  • 20 stuks mini tomaatjes (in vieren gesneden)
  • 2 stuks augurk (in blokjes gesneden)
  • 1 stuks bosui (in ringetjes gesneden)
  • 2 takjes peterselie (fijngehakt)
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 1 blikje ansjovisfilets in olie (in stukjes gesneden)
  • 200 gram mayonaise
  • 80 gram oude kaas
  • 1 teentje knoflook (fijngeperst)
  • 1 zakje knapperbolletjes
  • Peper en zout