• 4 personen
  • 40 minuten bereidingstijd
Geef je waardering

Categorieën:

Aardappelen

Kip Piri Piri met sperzieboontjes en gekookte aardappel

Bereiden

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
  2. Doe de aardappelen in een ruime pan, zet ze net niet onder water en breng ze met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze even uitwasemen.
  3. Open het blik Kip Piri Piri en doe het in een ruime pan. Verwarm Kip Piri Piri rustig, zodat de kipfilet heel blijft.
  4. Doe in een ruime pan de sperzieboontjes, de uien, de puntpaprika, de roomboter en voeg een bodempje water en wat peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook en kook de sperzieboontjes beetgaar (of naar eigen smaak langer). Voeg de laatste halve minuut de taugé toe.
  5. Leg de aardappelen op een hoopje op de borden, de sperzieboontjes naast de aardappelen en schep de Kip Piri Piri ernaast.

Tip: serveer er gebakken champignons bij.

Ingrediënten

  • 1 blik Kip Piri Piri
  • 400 g geschilde kruimige aardappel in stukjes
  • 500 g sperzieboontjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 g fijngesneden ui
  • 1 puntpaprika, in kleine blokjes gesneden
  • 200 g taugé
  • 40 g boter
  • peper en zout