Over Larco

Larco Foods B.V. is een zelfstandig bedrijf, opgericht in 1937 als handelsonderneming in pluimvee. Inmiddels is Larco uitgegroeid tot een modern productiebedrijf, gespecialiseerd in het ambachtelijk bereiden en conserveren (steriliseren) van bouillons, fonds, soepen, sauzen, ragouts en vleesproducten.

Er worden voornamelijk de beste vrijlopende moederdieren (soepkippen) verwerkt en ook alle andere ingrediënten zoals vlees, groenten en kruiden zijn van de hoogste kwaliteit en worden met de grootste zorg geselecteerd.

Onze producten worden zowel onder Larco als onder Private Label aangeboden in binnen- en buitenland. Tevens leveren wij aan industriële klanten en zijn wij co-packer voor een aantal belangrijke merkleveranciers. Onze relaties zijn hoofdzakelijk actief in de foodretail en foodservice.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen speelt een belangrijke rol in het beleid van Larco Foods B.V. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving wat we hieraan doen.

Scharrelkippen 'binnengehouden'

Voor de bereiding van onze kippensoep, als ook alle andere producten met kippenvlees, verwerkt Larco soepkippen (moederdieren). Deze dieren worden primair gehouden om het ras in stand te houden en "broedeieren" te produceren. Om productveiligheidsoverwegingen lopen deze dieren niet vrij buiten, maar leven in een vrije binnenruimte en scharrelen daar los rond, dus geldt de term 'scharrelkippen binnengehouden'.  In deze omgeving worden deze dieren gehouden tot een leeftijd van ca. 60-100 weken, waarna deze worden aangeboden voor verwerking. Uit bovenstaande komt naar voren dat de term 'plofkippen' (leeftijd 30-40 dagen) absoluut niet geldt voor moederdieren. Deze 'binnengehouden scharrelkippen', in combinatie met ons traditionele kookproces, zorgen voor onze authentieke ambachtelijke eindproducten.